🔸مسلمانان انگلیس برای اولین بار بعد از همهگیری کرونا توانستند در کنار هم عید قربان را جشن بگیرند و عبادت کنند. محدودیتهای فاصله اجتماعی قبل از عید برداشته شده بود.
محمد عریف از اتحادیه مسلمانان والسال گفت: «ما درواقع دو جشن داریم یکی جشن عید قربان و دیگری آزادشدن از محدودیتهای کرونا و اینکه بتوانیم باهم و درکنارهم باشیم و خانواده و دوستانی را ببینیم که مدت زیادی است ندیدهایم.». او جشن عید قربان را برای کاهش خطر شیوع ویروس کرونا در پارک برگزار کرد.
هزاران نفر در پارک ویکتوریایی لستر نماز عید را برگزار کردند؛ اما در بیرمنگهام جشن سالانه عید در پارک اسمالهیث لغو شد. در این مراسم معمولاً ۶۰هزار نفر شرکت میکردند. برگزارکنندگان ترتیبی دادند که چهار نماز شکرگزاری به شکل جداگانه در مسجد و یکی در فضای بیرون برای ۵۰۰ نفر برگزار شود.
کامران حسین مدیر ارشد این مسجد گفت: ما با برخی از پزشکانی که در صف نخست مبارزه با کرونا هستند مشورت کردیم و باتوجه به افزایش سرایت دوباره کرونا در انگلستان به این نتیجه رسیدیم که برگزاری چنین مراسمی خیر عمومی نیست. وی گفت اینکه بعد از مدتی طولانی افراد توانستند درکنارهم نماز بخوانند حسی غریب داشت. البته ما فضایی ایجاد کردیم که اگر کسانی هنوز میخواهند فاصلهگذاری اجتماعی را رعایت کنند به مشکل برنخورند. و افراد را به پوشیدن ماسک و ضدعفونی دستها تشویق کردیم. محدودیتها در بهترین زمان برای ما برداشته شد. این چهارمین نماز عید در دوره کروناست و این اولین مراسمی بود که تاحدی بهشکل عادی قبل از کرونا برگزار شد.
یک اتوبوس در محل قرار داده شده بود تا جوانان را اگر تاکنون واکسن نزدهاند تشویق به واکسنزدن کند.
رهبران مسجد مرکزی لندن باوجود آنکه دولت همه محدودیتهای کرونا را لغو کرده است برنامههای خود را تغییر ندادند. منیر احمد سخنگوی این مسجد گفت: ما همچنان محدودیتها را دنبال میکنند و به یکباره و ناگهانی به حالت عادی برنمیگردیم. ما کاری را انجام میدهیم که ایمنتر است؛ زیرا میدانیم شمار مبتلایان رو به افزایش است و گروههای قومی در خطر بیشتری قرار دارند.
عید قربان برای اغلب مسلمانان روز سهشنبه بود و برای برخی روز چهارشنبه بود. عید قبلی عید فطر بود که در ماه می تحت محدودیتهای کرونا برگزار شد🔸
