مشروح گفت و گو
شوراهای بینالادیان نقش فعالی در از بین بردن درگیریها در غرب افریقا دارند
مدیر منطقهای برنامه مذهب برای صلح در کشورهای غربی افریقا از نقش مثبت و سازنده شوراهای بینالادیان در از بین بردن نزاعها و ارتقای آگاهی مردم از طریق آموزشهای عمومی خبر داد
گفت و گو با : عالیجناب ویلیام تولبرت سوم، مدیر منطقهای برنامه مذهب برای صلح در غرب افریقا
——————————————————————————–
به گزارش سایت موسسه گفتوگوی ادیان عالیجناب تولبرت سوم طی یک مصاحبه کوتاه به نقش برنامه مذهب برای صلح در غرب افریقا و فعالیتهای این سازمان پرداخته است که در زیر میخوانید:
نقش شما در غرب افریقا چیست؟
من مدیر منطقهای برنامه مذهب برای صلح در از بین بردن درگیریها در غرب افریقا هستم و دفتر منطقهای ما در لیبریا واقع است، اما ما با شوراهای بینالادیان پنج کشور از جمله گینه، لیبریا، غنا، ساحل عاج و سیرآلئون همکاری داریم. برنامه مذهب برای صلح از شوراهای بینالادیان این کشورها و برنامه آنها برای از بین بردن نزاعها در این منطقه حمایت میکند.
راهکارهای شوراهای بینالادیان کشورهای افریقایی مذکور برای از بینبردن درگیرِیها چیست؟
شورای بینالادیان لیبریا موسوم به (IRCL) نقش مهم و حساسی در روند صلح این کشور ایفا کرده است. این نهاد به عنوان میانجی عمل کرد و باعث شد توافق صلح جامعی به امضای طرفهای درگیر برسد. این شورا هماکنون وظیفه نظارت بر روند صلح جامع، خلع سلاح و خاتمه نزاع را بر عهده دارد. همچنین بر اسکان مجدد، یکپارچگی مجدد اجتماعی نظارت دارد و در کارهایی چون آموزش عمومی و ایجاد حساسیت در مردم نسبت به حرکتهای جریانهای اصلی کشور، قدرتمند کردن جوانان به علاوه همزیستی مسالمتآمیز و تساهل مذهبی و ایجاد تحمل میان ادیان و گروههای قومی دخالت دارد.
در سیرآلئون، شورای بینالادیان، جامعه را از واقعیت کمیسیون آشتی و گزارشهای آن آگاه میکند. همچنین در برنامهها و فعالیتهای ایجاد آشتی اجتماعی بر دادگاه ویژه سیرآلئون نظارت دارد و با دولت و شرکای محلی و همتایان بینالمللی برای ارتقای آرامش و خویشتنداری به عنوان واکنشی برای تنش در اوضاع کشور و از بین بردن خشونتها همکاری میکند و با نهادهای بینالمللی برای تضمین این که آن دسته از افرادی که به دنبال جنگطلبی هستند به دست عدالت سپرده شوند، همکاری میکند.
در گینه نیز شورای بینالادیان نقش فعالی در جلوگیری از شروع نزاعها داشته است و با توجه به ناآرامیهای موجود در آن، این شورا همکاری نزدیکی با دولت و همتایان بینالمللی برای ایجاد آرامش در کشور دارد.
مجمع ملی مذهبی ساحل عاج نیز به طور سازندهای در تعامل با دولتهای منطقهای است تا به طور مثبتی در اوضاع ساحل عاج تغییر ایجاد کند. آنها در فعالیتهای آشتی اجتماعی و آموزش عمومی مشارکت دارند.
کنفرانس مذهب برای صلح غنا نیز فعالیتهای خود را به عنوان بخشی از ابتکار عمل امید زندگی در کودکان افریقایی انجام میدهد و در زمینه کودکانی که به ویروسHIV یا ایدز مبتلا هستند، فعالیت میکند. کنفرانس مذهب برای صلح همکار این ابتکار عمل در افریقاست و غنا ریاست این برنامه را بر عهده دارد و اعضای این کنفرانس بر نحوه اجرای این ابتکار عمل انساندوستانه نظارت دارند.
چرا برخی از فعالیتهای برنامه مذهب برای صلح صرفاً بر زنان و جوانان تمرکز دارد؟
بسیاری از این جوامع مردسالار یا پدرسالار هستند و روند بلندمدتی لازم است که نحوه تفکر رهبران این کشورها عوض شود و توجه بیشتری به کودکان و زنان از خود نشان دهند. این یک واقعیت است که این دو گروه اجتماعی در نزاعها و درگیریها بیشترین آسیب را متحمل میشوند. نیاز است که بر نیازهای زنان و جوانان از طریق برنامهها و فعالیتهایی که میتواند به آنها کمک کند، رسیدگی کنیم. همچنین لازم است به ورود زنان به جریانهای اصلی کشور و قدرت بخشیدن به جوانان در روند از بین بردن نزاعها کمک کنیم.
به نظر شما چگونه امریکاییها میتوانند به کارهای شما در غرب افریقا کمک کنند؟
پیش از هر چیز مردم امریکا باید ار ارزش همکاری بینالادیا، بخصوص پس از وقوع حملات ۱۱ سپتامبر آگاهی یابند. باید تنشهای مذهبی از بین بروند. تعمیم گروههای مذهبی مختلف به کل اجتماع باید شکسته شود و مردم باید بیاموزند که در صلح زندگی کنند و همزیستی داشته باشند. این امر زمانی از بین میرود که مردم از زمینههای مذهبی مختلف بتوانند در کنار هم گرد آیند. ضمن این که امریکا میتواند بودجه و کمک لازم برای برنامههای مذهب برای صلح را ارائه کند.
نظرتان درباره ارزش فعالیتهای مذهبی در روند از بین بردن نزاعها چیست؟
متاسفانه در گذشته ادیان از عوامل اختلاف بودهاند. ما میخواهیم نشان دهیم دین میتواند عامل وحدت، آشتی و ایجاد صلح و امید باشد. برنامه مذهب برای صلح با شوراهای بینالادیان در سطح بینالمللی همکاری دارد. در افریقا ما شورای رهبران مذهبی افریقا را داریم. این شوراها در آسیا، اروپا و امریکای مرکزی و جنوبی وجود دارند. همه این گروهها برای از بین بردن نزاعها به صلح و آرامش، آشتی، عدالت، برابری و توسعه تلاش میکنند.