بایگانی زرتشتی ـ اوستا
Avesta – Zoroastrian Archives
کاملترین و بزرگترین بایگانی متنهای مقدس آیین زرتشت است. در این بانک داده میتوانید به بسیاری از متنهای تفسیری نیز دست پیدا کنید. در بخشی از سایت هم، پیوند به سایتهای فعال در دسترس قرار دارد.
آدرس : http://www.avesta.org/
سایت مربوط به دانشگاه علوم دینی هاروارد
نقطه شروع مدرسه علوم دینی هاروارد و مطالعه الهیات در هاروارد به قدمت تاسیس خود دانشگاه هاروارد بر می گردد . از سال ۱۹۳۶ ، سالی که هاروارد با رای دادگاه عالی ماساچوست تاسیس شد ، هاروارد کمیته ای برای آموزش رهبران دینی داشت .
به دلیل علاقه موسسین،” الهیات ” موقعیت مهمی را همچنان که هاروارد رشد می کرد برای خود حفظ کرد . برای مثال : اولین مقام استادی در کالج و قدیمی ترین در کشور مقام استادی هولیس از دانشکده الهیات بود که در سال ۱۷۲۱ به دست آمد. در سال ۱۸۱۱ ، اولین برنامه فارغ التحصیلی برای کاندیداهای دوره کشیشی تدوین شد . در سال ۱۸۱۶ خود مدرسه علوم دینی تاسیس شد ، این مدرسه اولین مدرسه غیر فرقه ای الهیات در کشور بود .
دغدغه امروز موسسین هاروارد در قلب این مدرسه وجود دارد . هدفش این است که زنان و مردان را- مثل معلم- عنوان راهنمایانی در زندگی دینی و فکری آموزش دهد و در رشته های دیگر آن ها را با مطالب الهیات غنی سازد .
برنامه درسی مدرسه علوم دینی طوری طراحی شده که چالش هایی را که جوامع مذهبی ، در بعد جهانی ، با آن روبه رو هستند را نشان دهد . شاید مهمترین این چالش ها بحران های فعلی در مفاهیم و اختیارات دینی است .
برنامه درسی بر سه نکته تاکید می کند : ۱- کتاب مقدس و تفسیر آن ۲- مسیحیت و فرهنگ که واحدهای الهیات ، اخلاق ، تاریخ مسیحیت و علوم اجتماعی را تحت پوشش خود دارد ۳- مذاهب جهان
آدرس : http://www.hds.harvard.com
——————————————————————————–
شبکه اطلاعرسانی درباره جنبشهای دینی
Information Network Focus on Religious Movements – INFORM
در سـال ۱۹۸۸ خـانم آیلین بارکر، استاد جامعهشناسی مدرسه علم اقتصاد و علوم سیاسی لندن و متخصص در این عرصه، درباره جنبشهای نوپدید دینی یک شبکه اطلاعرسانی(INFORM) تاسیس کرد تا به جمعآوری و یکپارچهسازی اطلاعات مربوط به ادیان جدید اقدام کند.
اینفرم چیست و اساسا چرا تاسیس شد؟
اینفرم(INFORM) نام اختصاری “Information Network Focus on Religious Movements” به معنای “شبکه اطلاعرسانی درباره جنبشهای دینی” است و در اول ژانویه ۱۹۸۸ تاسیس شد، اما فکر تاسیس آن در سال ۱۹۸۶ ایجاد شد.
خانم بارکر درباره ایجاد این شبکه میگوید: از دهه ۱۹۷۰ تاکنون به مطالعه و تحقیق درباره جنبشهای نوپدید دینی مشغولم و متاسفانه در این مدت شاهد بدفهمیها و ناخرسندیهای نابهجایی بودهام که از عدمشناخت کافی ناشی شده و ناآگاهانه عکسالعملهای نادرست زیادی در قبال این جنبشها پدید آورده است. دستیابی به اطلاعات درباره بسیاری از جنبشهای دینی مشکل بود: والدین و بستگان نگران بودند و از دولت انتظار میرفت که “کاری انجام دهد” و به این ترتیب بود که این شبکه اطلاعرسانی شکل گرفت.
اینفرم به افراد کمک میکند اطلاعات دقیق و بهروزی درباره جنبشهای نوپدید دینی و معنوی پیدا کنند و بدون این که درباره دینها قضاوت کند فقط به مراجعهکنندگان میگوید که هر کدام از ادیان چه باورها و عقایدی دارند.
اینفرم به شما اطلاع میدهد که گروههای دینی و مذهبی مختلف چه کار میکنند، بدون در نظر گرفتن این که این اقدامات خوب هستند، یا بد و به شما نمیگوید که درباره این گروهها چه فکر میکند، بلکه با دادن اطلاعات وسیعی از آنها شما را به یک دیدگاه با توجه به اندیشههای خودتان میرساند.
آدرس : http://www.inform.ac/infmain.html
——————————————————————————–
American Academy of Religion
آکادمی امریکایی دین
اندیشه تاسیس مؤسسهAAR نخستین بار در سال ۱۹۰۹ شکل گرفت. در آن هنگام پروفسور اسمار جی. پریتز از دانشگاه “سیراکوز” به فکر افتاد که سازمانی به راه اندازد تا استادان و محققان کتاب مقدس به شکلی منسجم و نهادینه به مطالعه و پژوهش در این زمینه بپردازند. در همان سال، پروفسور پریتز به همراه سه تن از همکارانش: ایروینگ وود از کالج اسمیت، ریموند سی. ناکس از دانشگاه کلمبیا و الیو دوچر از کالج مونت هولیوک، “انجمن آموزگاران کتاب مقدس در کالجها و دبیرستانهای امریکایی” را پی ریختند. دقیقا یک سال بعد از آن بود که انجمن رسما کار خویش را آغاز کرد.
طی سالهای آینده، گروه فوق همچنان با عنوان پیشگفته به کار خویش ادامه میداد تا اینکه در سال ۱۹۲۲ اعضای انجمن ـ پس از رایگیری ـ درباره تغییر نام مجمع به توافق رسیدند و عنوان جدید “مجمع ملی آموزگاران کتاب مقدس” را بر خود نهادند. علامت اختصاری این مجمع نیز برگرفته از حروف اول همان عبارت بود که در نهایت به شکل NABI نوشته میشد. این نام همچنین یادآور معنای “پیامبر” به زبان عبری و عربی هم بود.
وب سایت این مرکز مطالب مفیدی برای علاقهمندان دینپژوهی دارد.
آدرس : http://www.aarweb.org
——————————————————————————–
انجمن جامعهشناسی دین
Association for the Sociology of Religion – ASR
انجمن جامعهشناسی دین (ASR)، چنانکه از عنوان آن برمیآید، انجمنی بینالمللی و آکادمیک است که تلاش میکند جامعهشناسی دین را به لحاظ نظری و پژوهشی ارتقا بخشد.
نخستین سنگبنای تاسیس این انجمن در سال ۱۹۳۸ و طی همایشی در شیکاگو گذاشته شد. در آن هنگام، انجمن با نام “جمعیت جامعهشناسان کاتولیک امریکا” (ACSS) و با هدف فراهم کردن مکانی مناسب برای مطالعات تجربی و دانشگاهی درخصوص تعالیم اجتماعی کلیسا، آغاز به کار کرد.
در مارس ۱۹۴۰ نخستین شماره مجله انجمن با عنوان “نقد و بررسی جامعهشناسانه و کاتولیک امریکا” منتشر شد.
انجمن به جز نشریهای که ذکر آن رفت، فصلنامه خبری دیگری هم منتشر میکند، ضمن آنکه به انتشار مجموعه مطالب، جزوات و کتابهایی در زمینه دین و اجتماع هم پرداخته و شرایط و امکانات ویژهای برای تحصیل و پژوهش علاقهمندان فراهم آورده است. بسیاری از رهبران مذهبی و سیاسی جهان، اکنون به عضویت انجمن درآمدهاند و این نهاد همواره از علاقهمندان دعوت میکند با پیوستن به آن، در گسترش پژوهشهای مذکور و افزایش اعتبار و غنای آن سهیم شوند.
این سایت ویژه انجمن جامعهشناسی دین است.
آدرس : http://www.sociologyofreligion.com
——————————————————————————–
ادیان تطبیقی
Comparative-religion
این سایت کاملا غیرتجاری است و بسادگی میخواهد منبع اینترنتی عمومیای برای تفکرات بشری در اشکال گوناگون باشد (به روشی خنثی و بدون جانبداری). در نظر داشته باشید که این سایت همیشه در توسعه است و پیوسته با مطالب جدید بروز میشود.
این سایت این اصل را ترویج میدهد: “دانشی که در میان نهاده شود، حفظ میشود”
تمام مطالب موجود در این سایت یا عمومی است و یا در جایی دیگر کپی رایت آن آمده است. تنها استثناهای موجود موارد زیر است:
۱٫بخش “مقالات عمومی” که منحصر به این سایت است. اگر از این مطالب استفاده کردید، ذکر لینک آن رفتار مناسبی خواهد بود.
۲٫متون مشخصی از بخش “کتب کاذبه عهد جدید” که با کسب اجازه بازتولید شدهاند.
آدرس : http://www.Comparative-religion.com
——————————————————————————–
موسایِ عیسی
Jews for Jesus
در این سایت به ارتباط میان دو آیین موسی و عیسی پرداخته میشود. کتابها و مقالههای خواندنی فراوانی در اینجا میتوان یافت.
آدرس : http://www.jewsforjesus.org/index.htm
——————————————————————————–
کلیساشناسی: مطالعهای در تاریخ کلیسا
Ecclesiology: A Study in Church History
چگونگی شکلگیری کلیسا از روزهای نخستین مسیحیت همیشه از جذابترین موضوعها برای دینپژوهان و علاقهمندان بوده است. در این سایت یک گاهشمار تاریخی و روشن از نخستین سده آغاز دین مسیح تا به امروز درباره کلیسا و پایگان کشیشان به دست داده میشود. در بخش پایانی نیز اشارهای به رشد و گسترش دین مسیح، و بویژه آیین کاتولیک، میشود.
آدرس : http://www.mcauley.acu.edu.au/~yuri/ecc/
——————————————————————————–
آیین کاتولیک
Católicos.org
یک سایت بسیار خوب و پرمحتوا درباره حضرت مریم (ع) است. نوشتههای زیادی در این سایت ارائه میشود که به دو زبان انگلیسی و اسپانیولی تهیه شدهاند.
آدرس : http://www.catolicos.org/
——————————————————————————–
در مراسم عشای ربانی
In Communion
برای آشنایی با آیین ارتدوکس، بررسی این سایت بسیار سودمند خواهد بود. افزون بر ارائه مطالب بسیار زیادی که در خود سایت یافت میشود، پیوندهای گوناگونی نیز در دسترس قرار داده شده است.
آدرس : http://www.incommunion.org/
——————————————————————————–
اطلاعرسانی انجیلی
Evangeliche Informationsstelle
یک سایت بسیار بزرگ و پرمحتوا درباره آیینها و دینهای جهانی است. در بخش مربوط به هر دین نوشتههای زیادی ارائه میشود. یک واژهنامه توصیفی خوب و گسترده نیز در زمینه موضوعهای دینی و دیدگاههای کلامی در این سایت وجود دارد.
آدرس : http://www.relinfo.ch/default.htm
——————————————————————————–
الهیات
Theology
یک سایت بسیار خوب و کامل در زمینه الهیات و دینپژوهی است. رویهم ۲۱ بخش گوناگون و گسترده با عنوانهایی همچون مطالعات کتاب مقدس، الهیات اخلاقی، عالمان الهیات و… دارد. بخش راهنما و مرجع آن دقیق و سودمند است.
آدرس : http://www.theology.ie/
——————————————————————————–
واژهنامه الهیات
A Dictionary of Theology
یک واژهنامه توصیفی درباره کلیدواژهها، شاخههای الهیات و نسبت الهیات با زمینههای نزدیک به آن، است. در این واژهنامه درباره زندگی و اندیشه شمار زیادی از عالمان الهیات مسیحی نوشتههای کوتاه و بلندی نیز تهیه شده است. این واژهنامه که بر بنیاد سمینارهای دانشجویان دوره الهیات مدرن در دانشگاه بوستون بوده، به وسیله وایلدمن، استاد برجسته الهیات هدایت و گردآوری شده است. این واژهنامه به عنوان بخش فرعی سایت شخصی این استاد راهاندازی شده و بخشهای دیگری نیز در این سایت برای بازدیدکنندگان آماده شده است.
آدرس : http://people.bu.edu/wwildman/WeirdWildWeb/courses/mwt/dictionary/mwt_themes.htm
——————————————————————————–
کتابخانه آسمانی مسیحیت کلاسیک
Christian Classics Ethereal Library
یک کتابخانه بسیار بزرگ و پرمایه الکترونیکی است که نوشتههای گوناگونی به شکل کتاب، مقاله و جستار به کاربران ارائه میکند. شمار این نوشتهها بسیار زیاد و در فرمتهای گوناگون است، اما امکانات نرمافزاری مناسبی هم برای بهرهگیری از این نوشتارها پیشبینی شده است. این نوشتهها موضوعهای گستردهای را دربرمیگیرند؛ با این همه، توجه بیشتری به کلام ارتدکسی و شکلگیری سازمان پاپی در دورههای آغازین آیین مسیحیت شده است.
آدرس : http://ccel.org/
——————————————————————————–
مرکز واباش
Wabash Center
مرکز پژوهشی و مطالعاتی بسیار بزرگی در زمینه دین و الهیات است. تمرکز اصلی این سایت بر آموزش و پژوهش در زمینه دینها و آیینها و همچنین الهیات هر دین است. این سایت دارای بخشهای گوناگونی است که بخش راهنمای به اینترنت آن، خود یک راهنمای بسیار کامل و دقیق جهت دستیابی به سایتهای مشابه است.
آدرس : http://www.wabashcenter.wabash.edu
——————————————————————————–
دانشکده الهیات دانشگاه ماربورگ
Fachbereich Evangelische Theologie
دانشکده الهیات در دانشگاه ماربورگ یکی از قدیمیترین و سرشناسترین دانشکدههای الهیات در اروپاست. در این سایت که متعلق به این دانشکده است، میتوانید به گرایشها و پودمانهای درسی رشته الهیات دست یابید. نوشتههای گوناگونی زمینه برنامههای پژوهشی، جذب دانشجو و… نیز در بخشهای دیگر سایت یافت میشود.
آدرس : http://www.uni-marburg.de/theologie/Home/start.html
——————————————————————————–
کلیساهای همگرا در بریتانیا و ایرلند
CHURCHES TOGETHER IN BRITAIN AND IRELAND
یک مرکز مذهبی مهم در شهر لندن است که در راستای همکاری و فهم دوجانبه میان پیروان فرقههای گوناگون مسیحیت بنیاد نهاده شده است.
آدرس : http://www.ctbi.org.uk/
——————————————————————————–
دیتریش بنهوفر
DIETRICH BONHOEFFER HOME PAGE
این سایت متعلق به دیتریش بُنهوفر، اندیشمند برجسته آلمانی است. یک زندگینامه، کتابشناسی و معرفی کوتاهی از نوشتههایی درباره او به چشم میخورد. در اینجا میتوانید با انجمنی پژوهشیای آشنا شوید که درباره این الهیدان برجسته سرگرم نقد و بررسی است.
آدرس : http://www.dbonhoeffer.org/
——————————————————————————–
کارل بارث
Center for Barth Studies
کارل بارث، اندیشمند سوئیسی، یکی از برجستهترین یزدانشناسان معاصر است. اندیشههای او که بسیار دستگاهمند است، نزد دیگران به الهیات دیالکتیکی معروف شده است. این سایت متعلق به مرکزی پژوهشی است که به نقد و بررسی اندیشه او میپردازد. در ورق وب اصلی سایت یک زندگینامه کوتاه نیز از این یزدانشناس آورده شده است.
آدرس : http://www.ptsem.edu/grow/barth/index.htm
——————————————————————————–
بنیاد مطالعات کتاب مقدس
Biblica Studies Foundation
موضوع این سایت مطالعه و بررسی کامل و دربرگیرنده از کتاب مقدس است. سایت بخشهای گوناگون و بسیار پرحجمی دارد. از دستاوردهای این پژوهشها میتوان به تهیه یک نرمافزار رایانهای برای دسترسی آسان و سریع به کتاب مقدس حتی در ابزارهای الکترونیکی بسیار کوچک اشاره کرد.
آدرس : URL: http://www.bible.org/
——————————————————————————–
انجیلشناس
The Biblicist
این سایت نیز به مطالعه، نقد و بررسی کتاب مقدس میپردازد. مقالههای پرشمار و بامحتوایی در این سایت ارائه میشود. در میان بخشهای گوناگون این سایت یک بخش فشرده با هدفِ اصطلاحشناسی درباره کلیدواژههای الهیات و بویژه واژههای به کار رفته در کتاب مقدس نیز آماده شده است.
آدرس : http://www.biblicist.org/bible/
——————————————————————————–
مطالعات کتاب مقدس در اینترنت
Bible Studies on Internet
یک سایت خوب و پرمایه درباره مطالعه و بررسی کتاب مقدس است. در ورق وب اصلی آن نوشتههای کوتاه و بلند گوناگونی در این باره به چشم میخورد. در پایین این ورق، سایتهای بسیار خوبی به همراه نشانی اینترنتی کاملشان به علاقهمندان معرفی میشود.
آدرس : http://home.hkstar.com/~johnfok1/
——————————————————————————–
شورای جهانی کلیساها
world council of churches
این سایت متعلق به شورای جهانی کلیساهاست. این شورا یکی از بلندآوازهترین و انسجامیافتهترین نهادهای مذهبی جهان مسیحیت است. در این شورا بیش از ۳۴۰ کلیسا عضو هستند. این عضوها از۱۲۰ کشور دنیا با فرهنگها و سنتهای گوناگون هستند. شورای جهانی کلیساها یکی از فعالترین و پرکارترین نهادها در زمینه برگزاری همایشها و گردهماییها نیز است و در راستای ارتباط با نهادها و پیروان دینهای دیگر هم کوشش چشمگیری از خود نشان میدهد. گرچه کلیسای واتیکان خود عضو این شورا نیست، در بسیاری از نشستهای این شورا شرکت داشته و حضور پیوستهای داشته است. در ایران نیز این شورا، و بویژه، بخش خاورمیانهای آن همایشها و نشستهای دوجانبهای به شکل رفت و برگشت با سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار کرده است. تمامی بخشهای این سایت به ۴ زبان اروپایی در دسترس کاربران قرار دارند.
آدرس : http://www.wcc-coe.org/
——————————————————————————–
گذرگاه خبر
Crosswalk.com
یک سایت خبری بزرگ است. چند نشریه و بخشهای بسیار گسترده و گوناگونی نیز دارد.
آدرس : http://www.crosswalk.com/
——————————————————————————–
خدمات اخبار دین
RNS RELIGION NEWS SERVICE
هرروزه عنوان و فشردهای از خبرهای مهم دینی از سراسر دنیا در این سایت ارائه میشود. با عضو شدن در آن میتوانید به متن کامل مقالههای نوشته شده نیز دست یابید
آدرس : http://www.religionnews.com/
——————————————————————————–
مسیحیت در جهان امروز
Christianity Today
یکی از سایتهای خبری مهم که همواره به ارائه خبرهای دینی تازه از سراسر جهان و بویژه دنیای مسیحیت میپردازد.
آدرس : http://www.christianitytoday.com
——————————————————————————–
اخبار ادیان
Religions News
در این رسانه به کمک پیوند دقیق و روزآمد به سایت بنگاههای خبری و رسانهای جهان همچون شبکههای رادیو و تلویزیونی، روزنامهها و نشریههای معتبر به دستچین کردن رویدادهای خبری دینی و ارائه آنها میپردازد.
آدرس : http://www.religionreview.com
——————————————————————————–
منابع الاهیاتی اینترنت
Internet Theology Resources, by School of Theology Major Areas
یک منبعشناسی بسیار دقیق، گسترده و خوب از سایتهای اینترنتی است. دارای ۲۱ عنوان است که نخست خود عنوانها در زیر هم فهرست شدهاند، و سپس هر عنوان با شرحی کوتاه دوباره آورده میشود. با گزینش هر عنوان و ورود به بخش فرعی متعلق به آن عنوان، ساختاری همانند را خواهید یافت که اینبار شمار گستردهای از سایتها و شرحی کوتاه از محتوای سایت به شما ارائه میشود.
آدرس : http://www.csbsju.edu/library/internet/theosubj.html
——————————————————————————–
مرجع اطلاعرسانی باور دینی
BELIEVE Religious Information Source
یک مرجع بزرگ و پرمحتوا از مقالههای گوناگون نوشته شده در زمینه الاهیات مسیحی است. آمادهسازی بیش از ۲۰۰۰ مقاله درباره ۹۰۰ موضوعِ دینی دستاورد برپادارندگان این سایت است. این نوشتهها در یک فهرست الفبایی در سمت راست ورقِ اصلی و کمی پایینتر از معرفی آورده شدهاند. گرچه دارندگان سایت بر این اصل پا میفشارند که قصد آنان به هیچ رو جانبداری از هیچ اندیشه کلامی نیست، حجم بیشتر این نوشتهها به گروههای هوادارِ کلیساهای کاتولیک رومی، ارتدوکس و پروتستان اختصاص دارد.
آدرس : http://mb-soft.com/believe/index.html
——————————————————————————–
راهنما به منابع در الاهیات
APS Guide to Resources in Theology
یک راهنمای خوب به نگرشهای فرقههای کلامی در جهان مسیحیت است. این راهنما ۹ بخش همچون الاهیات ارتدکس، پروتستانی، انگلیکن و… دارد. در هر بخش شمار زیادی پیوند به سایتهای مهم در زمینه الاهیات مسیحی به دست داده میشود.
آدرس : http://www.utoronto.ca/stmikes/theobook.htm
——————————————————————————–
الاهیات کمک گرفته از رایانه
Computer-Assisted Theology
کاملترین و بزرگترین سایت راهنما برای علاقهمندان به آموزش و پژوهش در زمینه الاهیات و یزدانشناسی (و تا اندازهای دینپژوهی) است. این سایت ۸ بخش دارد که در جدولی در آغاز ورق وب اصلی آن قرار گرفته است. در هر یک از این بخشها نام سایت، پیوند به آن و شرحی کوتاه از محتوای آن سایت آورده شده است.
آدرس : http://info.ox.ac.uk/ctitext/theology/
——————————————————————————–
خدایی (که) شما دوست دارید
God-u-Like
یک راهنمای کامل درباره آیینها، دینها، مکتبها و مذهبهای کهن و نوین است که امکانات جستوجوی مناسبی نیز در سایت برای کاربر در نظر گرفته شده است.
آدرس : http://www.godulike.co.uk/index.php
——————————————————————————–
نمایه مجازی دین
Virtual Religion Index
سازندگان این سایت با درک پیچیدگی جهان امروز و نیاز به دسترسی سریع و آسان به منبعهای مناسب جهت انجام پژوهش در زمینه دین کوشیدهاند تا پیوند به سایتهای کارآمدتر را ارائه کنند. این پیوندها در ورق وب اصلی این سایت در ۱۸ عنوان دوستونی در دسترس کاربر قرار میگیرند.
آدرس : http://religion.rutgers.edu/vri/
——————————————————————————–
رلیجن آن لاین
religion-online.org
سایتی بسیار کامل که پیوندهای فراوانی را در زمینههای گوناگونی از ارائه یک متن درباره نیایش تا گاهشماری از تأسیس مرکزهای مذهبی مهم به دست میدهد؛ این پیوندها بیش از ۴۷۰۰ سایت را در دسترس کاربران قرار میدهند. این راهنما دارای ۱۳ بخش است که به شکل چندستونی در ورق وب اصلی آن نمایش داده شدهاند؛ همچنین امکان جستوجو نیز در آن وجود دارد. از بهترین بخشهای این سایت ارائه پیوند به سایت بسیاری از فیلسوفان برجسته معاصر دین است.
آدرس : http://www.religion-online.org