گزارش جلسه
در راه گفتوگویی اصیل و حقیقی میان ادیان
اولین سخنرانی علمی ماهانه مؤسسه گفتوگوی ادیان
مؤسسه گفتوگوی ادیان اولین جلسه از سلسله سخنرانیهای علمی خود را تحت عنوان ضرورت گفتوگوی ادیان در دنیای امروز برگزار کرد.
سخنران :اسقف سبوه سرکیسیان
این جلسه ساعت ۴:۳۰ دقیقه بعدازظهر روز چهارشنبه، سیام بهمن ماه سال جاری آغاز شد و حدود یک ساعت ونیم به طول انجامید.
حاضران این جلسه عبارت بودند از: نمایندگان انجمنهای ارامنه، کلیمیان، زرتشتیان، و برخی استادان دانشگاهها، دانشجویان رشته ادیان و عرفان، رئیس، مدیرعامل و اعضای مؤسسه گفتوگوی ادیان.
ابتدا اسقف سبوه سرکیسیان ضمن تبریک عیدسعید غدیر، سخنرانی خود را با عنوان «در راه یک گفتوگوی واقعی و اصیل بین ادیان» ایراد کرد و گفت: گفتوگو به معنای آمادگی برای پذیرش طرف مقابل است، صرفنظر از اینکه هویت و مظهر شناسایی طرف مقابل از نظر مذهبی، قومی، و ملی او چیست.
وی تاکید کرد: ما برای تحکیم اهداف این گفتوگو از طریق ارزیابی محدود دیدگاهها و نقش خودمان در قالب دنیای جهانی شده میپردازیم.
وی افزود: ما همگی علیرغم تفاوت فرهنگی دین و قومی خود به خداوند ایمان داریم و این تنوع و تکثر به وحدت ما غنا میبخشد.
وی ضمن اشاره به این آیه از قرآن کریم که مؤمنین را مورد خطاب قرار میدهد که «خداوند آسمانها و زمین را خلق کرد و باران را آفرید تا از طریق آن میوهها را به وجود آورد و تو را تغذیه کند. او به علاوه خورشید و ماه را به تسخیر درآوره است تا هر دو با سختکوشی مسیر خود را در طول شب و روز طی کنند و همه اینها به نوعی در اختیار تو باشند.» افزود: این همان خطاب الهی به انسان است تا او همکاری خود را احیا و تجدید کند تا بتواند به هدف حیات که همان تکمیل دنیا و حیات است، دست یابد و در جهت تشکیل یک زندگی نوین قرار گیرد و این باعث غنای بیشتر بشریت خواهد بود.
وی تأکید کرد: هدف و مأموریت ما این است که زندگی صلحآمیز توأم با همزیستی و تفاهم را تسهیل کنیم. وی افزود: ایده گفتوگوی میان ادیان باعث میشود پیروان ادیان دیگر مثل مسیحیت، یهودیت و اسلام و… کنار هم جمع شوند و با هم در تعامل قرار گیرند، بنابراین ایجاد یک دنیای جدید به عنوان یک وظیفه بر دوش ماست.
وی اظهار داشت: ما باید دین هر کس را به همان گونهاى که هست، بپذیریم و این پیش نیاز اصلی برای یک گفتوگوی ثمربخش است.
وی تصریح کرد: گفتوگو از ما دعوت میکند که یکدیگر را بپذیریم و نسبت به اعتقادات یکدیگر اذعان داشته باشیم و زندگی اجتماعی خود را مسئولانه دنبال کنیم، این مسئولیت ما را تشویق میکند تا از طریق مشارکت در نگرانیها، علایق و امیدهای خود به یکدیگر نزدیک و نزدیکتر شویم.
خلیفه ارامنه تهران اظهار داشت: گفتوگوی میان ادیان یک سفرالهی است که نهایتاً موجب میشود ما به نمایش اطاعت در برابر اراده خداوند بپردازیم.
سپس سید محمدعلی ابطحی، رئیس مؤسسه گفتوگوی ادیان رئیسجمهور گفت: آنچه مهم است، مرحله قبل از گفتوگوست و ما باید تلاش کنیم این درگیریها را به حداقل برسانیم.
وی افزود: ما باید در حداقلها توقف کنیم؛ چرا که اگر وارد بحث حداکثرها شویم، دچار بحران میشویم و حداقلها را نیز از دست میدهیم.
ابطحی اظهار داشت: به اعتقاد من بشر برای رشد معنویت خود احتیاج به خدا دارد و طبیعی است پیامبران متفاوت به تناسب خواستهای متفاوت زمانی انسانها مکاتب خود را ارائه کردهاند و چون ما به خدا احتیاج داریم، در هر زمانی راهی به سوی خداوند به وجود آمده است.
این جلسه با پرسش و پاسخ میان حضار و اسقف سرکیسیان خاتمه یافت.