دیدار هیئت نمایندگان مسلمان مجلس عوام انگلستان
نمایندگان مجلس عوام انگلستان
مؤسسه گفتوگوی ادیان
هیئت نمایندگان مسلمان پارلمان انگلستان، مجلس عوام انگلستان متشکل از نه نفر از نماینده، همراه با نماینده سفارت، به منظور ارائه گزارش از وضعیت مسلمانان انگلستان با سید محمدعلی ابطحی، رئیس مؤسسه گفتوگوی ادیان و معاون حقوقی و پارلمانی رئیس جمهور و فهیمه موسوینژاد، مدیر مؤسسه گفتوگوی ادیان دیدار و گفتوگو کردند.
طبق گزارش هیئت نمایندگان مسلمان پارلمان انگلستان، در انگلستان حدود دو میلیون نفر مسلمان زندگی میکنند و حدود هزار مسجد نیز در انگلستان وجود دارد که بیشترین تمرکز در شهرهای لندن و بیرمنگهام است.
گفتنی است طبق این گزارش دولت انگلستان علاقهمند به ارتباط با جهان اسلام است و دیدگاه مثبتی نسبت به این ارتباط دارد.
در ادامه سید محمدعلی ابطحی ضمن اشاره به مشکلات مشترک جهان اسلام گفت: یکی از مهمترین این مشکلات عدم شناخت کامل غرب از اسلام است.
وی تاکید کرد: وظیفه ماست که چهره واقعی اسلام را به دنیای غرب بشناسانیم؛ چرا که عدم شناخت باعث ایجاد سوءتفاهم و دشمنی میشود.
یکی از نمایندگان حاضر در جلسه در ادامه سخنان ابطحی گفت: ما مسلمانها نمیتوانیم خودمان را از هم تفکیک کنیم، صدام و بن لادن هم مسلمان هستند، ولی چهره اسلام را خراب کردهاند و وظیفه سنگین ما این است که با وجود چنین اشخاصی که چهره سیاسی شدهاند، بگوییم اسلام واقعی چیست. سپس وی به دعوت تونی بلر برای همکاری مسلمانها جهت رفع مشکلات مشترک اشاره کرد.
نماینده دیگری گفت: مشکل اساسی اسلام در غرب دموکراسی و حقوق بشر است که در غرب خیلی به مسلمانها خرده میگیرند که مسلمانها رعایت نمیکنند.
وی تاکید کرد: متون دینی مسلمانها نیاز به بازنگری دارد تا بتوانیم مشکلات مردم را حل کنیم و همچنین مسلمانها باید بیشتر با هم ارتباط داشته باشند و تبادلنظر کنند و راهکاری برای مقابله با افکار جهانی نسبت به اسلام پیدا کنند.
نماینده دیگری از این جمع ضمن اشاره به طرح گفتوگوی تمدنها که از طرف خاتمی ارائه شد، گفت: مسلمانها باید توجه داشته باشند که در جهان اسلام نباید نسبت به غرب تنفر وجود داشته باشد.
سپس یوسف الخویی، نماینده مسلمانان در دولت انگلستان ضرورت موضوع گفتوگوی ادیان را مطرح کرد و گفت: قبل از اینکه وارد بحث گفتوگو شویم، ما مسلمانها باید با هم گفتوگو کنیم و مشکلات درونی را حل کنیم. به عنوان مثال مسلمانهای ایران و مصر و لندن و… بیشتر از هم آگاه باشند و به عبارتی یک مقدار افکار عمومی را درون جامعه واحد اسلام بررسی کنیم و سپس همفکری و تبادلنظر بین متفکران مسلمان باشد.
وی در پایان ضمن اشاره به نوین بودن بحث گفتوگوی ادیان گفت: ما نباید اجازه دهیم دین وارد بحث سیاسی شود و از آن به عنوان ابزار استفاده شود.
در این جلسه که ساعت سه بعدازظهر رور ۲۴ آذر ۸۱ برگزار شد، لرد باتیا، محمد سرور، خلیل محمود، یوسف خویی، فرزانه حکیم، بشیر ابراهیم خان، و آصف احمد حضور داشتند.